De Stilte voor de Storm

Door Ed_L op woensdag 18 maart 2009 22:29 - Reacties (10)
CategorieŽn: Hardware, Prive, Views: 5.558

.
....
En toen was er tekst; en Ed_L zag dat het zijn begin was...

Welkom lezer, user, tweaker. Op dit blog zal ik mijn avonturen in hardwareland beschrijven, maar daar blijft het niet bij. Ik ben bang dat ik je ook mijn dagelijkse beslommeringen nog wel eens voorschotel. Ik hoop dat dit de eerste post van velen is, die je nu hier leest.

Wellicht is het dan handig om mezelf te introduceren. Mijn weinig verhullende username geeft het al een beetje weg, maar mijn naam is Edwin. Ik ben een werkende man van dertig winters, vriend van een lieve vriendin en vader van twee schatten van dochters, die beide nog in de luiers zitten.

De grootste frustratie van mijn vriendin moet toch wel dat geborsteld aluminium kastje zijn dat ik nu bedien. Regelmatig vliegen de dozen met onderdelen hier de deur in en weer net zo snel uit. Met een diepe frons op het voorhoofd vraagt vrouwlief me waar dat allemaal van betaald moet worden, maar ik wimpel alles weg met kreten als 'RMA' en 'winst uit verkoop oude onderdelen!'. Ik lieg dat ik barst en volgens mij weet ze het dondersgoed. Voorlopig kom ik er in ieder geval mee weg.

De grootste frustratie van mij moet toch wel het digibetisme van mijn vriendin zijn. Een scan maken van een document wordt uitbesteed aan ondergetekende en laatst vroeg ze zich af waarom de net door een vriendin gekopieerde CD van Sesamstraat het niet deed. Na mijn opmerking dat ons huiskamer stereo'tje toch echt geen WMA's af ging spelen, keek ze me aan of ze water zag branden.

Ach, het loopt allemaal wel los. Volgende keer neem ik je mee door Edwin's upgradejaar 2008. Of niet, want ik ben niet zo'n planner. Tot zover bedankt voor het lezen en tot snel!

Deze periode gekocht:
Nabaztag §35
Creative X-fi XtremeMusic §35

Volgende: Door schade en schande leren upgraden 03-'09 Door schade en schande leren upgraden

Reacties


Door Tweakers user rusman, woensdag 18 maart 2009 23:21

Welkom.. Nog bescheiden aankopen. Weet niet wat jij onder een periode verstaat, maar ik koop in een jaar toch wel meer ;)

Door Tweakers user Reinman, woensdag 18 maart 2009 23:37

Volgensmij is dat voor ed een paar week O-)

Door Tweakers user Ed_L, woensdag 18 maart 2009 23:46

Dit is de opbrengst van deze week ;)

Door Tweakers user Bl44tschaap, donderdag 19 maart 2009 00:02

Ken het verhaal wel :P Alleen weet mijn vriendin wel het een en ander over computers :D

Door Tweakers user Stouten, donderdag 19 maart 2009 08:31

Haha, ik herken dit wel. Weliswaar woon ik dan nog niet samen, maar mijn vriendin is ook keer op keer verbaasd als ik weer nieuwe gadgets heb gescoord. Zo ook een tijdje terug een MacBook Pro zonder aankondiging.

Ze snappen denk ik niet, dat mannen dit gewoon nodig hebben!

Door Tweakers user Jogai, donderdag 19 maart 2009 09:21

Ach ja, ben van plan om binnenkort mijn eigen bedrijfje weer wat leven in te blazen, dan kan ik de winst gebruiken om alles te kopen.

Door Tweakers user GGS_206, donderdag 19 maart 2009 10:13

Nabaztag, leeft dat tegenwoordig nog wat?

Door Tweakers user Roelant, donderdag 19 maart 2009 10:16

Dus aan de ene kant probeer je haar een beetje van de domme te houden - en aan de andere kant klaag je er over dat ze er zo weinig van begrijpt? :P

Seriously though, wil ze er ook niets vanaf weten? Ik was ook altijd de sjaak om iets te scannen voor mijn vriendin, maar dat was ook omdat ik te lui was om haar geduldig uit te leggen hoe het werkte. Tot het te vaak voor begon te komen - en toen heb ik maar eieren voor mijn geld gekozen.

Ook het verschil tussen muziek-CD-voor-cdspeler en data-CD-met-muziekbestanden (en het DVD/Video-equivalent) begreep ze niet - maar wees eens eerlijk: zonder computerkennis is het helemaal zo'n gekke gedachte niet dat cd=cd. Overigens niets wat haar niet uit te leggen viel. Maw: ze blijft zo digibeet als je jezelf toestaat om te lui te zijn om het haar uit te leggen. ;)

Door Tweakers user Ed_L, donderdag 19 maart 2009 13:04

Die Nabaztag is nog onderweg... het is een tweedehandsje. Er schijnt tegenwoordig een 2e versie te zijn die ook Nederlands spreekt.

@ Roelant:
Geloo me, ik heb het geprobeerd... maar bij de eerste technische term klinkt een zucht en hoor je: 'ik heb hier nu geen zin in, kan jij het niet gewoon even voor me doen?'. Sommige dingen moet je niet willen forceren. ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 19 maart 2009 13:04]


Door Tweakers user lredev, donderdag 19 maart 2009 14:03

haha feest der herkenning:"winst uit verkoop oude onderdelen!'" :Y)

Ach geluk en plezier toch eigenlijk ook winst :*)

Reageren is niet meer mogelijk