Het handtasje en de videokaart

Door Ed_L op zaterdag 28 maart 2009 15:23 - Reacties (10)
CategorieŽn: Hardware, Prive, Views: 6.052

Lief weblog,

Gisteravond was ik nog tot laat aan het werk. Om het thuisfront nog even het idee te geven dat echt wel aan ze dacht, besloot ik toch maar om een belletje te plegen. Het nieuws dat me bereikte was ernstig, maar het zal de tweaker met relatie niet verbazen. Lees en huiver:

Ed_L: Hi schat, hoe is het thuis?
Din: Ja goed, maarre.... we hebben het geld niet zo hard nodig, toch?
Ed_L: ZOMG.. wat is er nu weer stuk?
Din: Niks! Alles is goed.
Ed_L: OK, wat heb je dan gekocht?
Din: Nou, eehhh, gewoon. Ik had niets meer om aan te trekken.
Ed_L: Ah, kleren dus.
Din: Ja, twee truitjes en een riem en een tas.
Ed_L: Duur?
Din: Nee hoor! Nou, de tas was wel erg duur... maar de riem past er precies bij!

De rest laat zich raden. Met de jaren (we zijn immers al negen jaar samen) heb ik echter geleerd dat het geen zin heeft om hier kwaad om te worden. Vrouwen blijven nu eenmaal vrouwen. Net als een ekster de aantrekkingskracht van een glimmertje niet kan weerstaan, zijn vrouwen weerloos tegen de lokroep van een mooie etalage. Wij mannen staan machteloos...

Vanochtend was daar dan eindelijk het moment; ik mocht de tas aanschouwen! Mijn thuiskomst midden in de nacht weerhield het dinnetje er niet van om me in alle vroegte trots haar peperdure aankoop te showen. Het was een vormeloze, veel te grote zwarte zak met een hengsel eraan. Ook het dinnetje keek ontgoocheld naar de tas. De impulsaankoop zag er in het morgenlicht toch heel wat minder chic uit.
Met een beteuterd gezichtje zei ze me toe hem vanmiddag nog terug te brengen naar de winkel. Het geld zal ze niet terugkrijgen, maar van de tegoedbon kan ze later in ieder geval nog fatsoenlijke kleren kopen.

De moraal van het verhaal, vraag je me? Waarom heb ik jullie laten delen in de wereld van de handtasjes? Het venijn zit hem in de staart. Toen mijn lieve meisje net namelijk naar de stad vertrok, zei ze bedremmeld: 'Sorry lieverd... jij mag ook best nog wel wat voor je computer kopen als je dat wilt hoor!' Precies de opmerking waar ik al op gehoopt had. Met een refresh van de videokaarten van AMD en NVidia op komst begint het tenslotte weer te kriebelen in de tweakbuik. Immers, wij hardwarejunks hebben ook wat gemeen met eksters!


In ander (kort) nieuws:
- De Nabaztag is een hit. Mijn dochtertje vind hem prachtig, maar als hij beweegt en licht geeft, zet ze het op een janken...

- Het salomonsoordeel over de X-fi laat nog even op zich wachten. de upgrade van 4 naar 8GB RAM maakte mijn OC instabiel. Inmiddels lijkt dat weer opgelost, to be continued...

- Ook binnenkort te verwachten: de zin en onzin van cablemanagement.

Volgende: DRM, a buyer's burden 05-'09 DRM, a buyer's burden
Volgende: Door schade en schande leren upgraden 03-'09 Door schade en schande leren upgraden

Reacties


Door Tweakers user ViperNL, zaterdag 28 maart 2009 15:47

"Lief weblog" *Proest!* :P

Door Tweakers user Reinman, zaterdag 28 maart 2009 15:53

Haha, sja, maar andersom is het ook dat wij tweakerts de glimmering van nieuwe hardware niet kunnen weerstaan :p.

Door Tweakers user bulle bas, zaterdag 28 maart 2009 16:13

Beste Ed_L, net zoals het zin heeft om goede hardewaar te kopen, zo is het belangrijk om van tijd tot een mooie modezaak te bezoeken en dan iets te kopen wat echt mooi is—niet wat alleen maar lekker zit; sommige mannen… ;( Mooie dingen zijn ook duur, tis helaas niet anders.
Dus ik geef je vriendin keihard gelijk, maar ik moet eerst wel even zien hoe de tas er nu echt uitzag natuurlijk. :+

Door Tweakers user bulle bas, zaterdag 28 maart 2009 16:21

huh, ik kan mijn reactie wijzigen, maar de wijzigingen worden niet opgeslagen. :S

Door Tweakers user Ed_L, zaterdag 28 maart 2009 16:49

Je hebt helemaal gelijk hoor, Bas ;) Het is natuurlijk ook fijn als het meisje er top uitziet. Je mag er tenslotte best mee pronken; maar ze kunnen het soms behoorlijk overdrijven!

BTW, ik heb reacties wijzigen toegestaan tot 1 dag na posting...

Door Tweakers user Emiel1984, zaterdag 28 maart 2009 16:57

Herkenbaar verhaal. Impulsieve aankopen zijn echt gevaarlijk. Heb zelf 2 maanden geleden een pak gekocht voor een bruiloft maar deze bleek achteraf toch wat te groot te zijn. Had dit zelf niet opgemerkt bij de aankoop omdat het pak verder erg mooi was. Ondanks dat ik het pak niet had gedragen heeft het me toen 3 uur gekost om deze te kunnen ruilen voor iets anders. Bij binnenkomen werd ik geholpen door iemand die vertelde dat het geen probleem. Toen ik eenmaal iets andere had gevonden kon het plotseling niet meer. De leidinggevende van de vestiging gaf daarbij als 'excuus' dat ze niet van dat soort pakken verkochten. Ik moest daarom maar naar een vestiging welke deze wel verkochten. Het probleem was dat dit meer dan een 100 km rijden was.

Ik was namelijk in een andere vestiging dan waar ik het pak had gekocht. Na een aantal keer gebelt te hebben met de vestiging waar ik het pak had aangeschaft en het antwoord dat ik het gewoon moest kunnen wissellen, belde ze zelf naar de vestiging toe waar ik was. Nog geen half uur later mocht ik het pak ruilen en was de leidingevende vertrokken. De eigenaar bood zijn excuses aan en was het met me eens dat het pak te groot was :) .

Door Tweakers user Motrax, zondag 29 maart 2009 16:00

Ik mag hopen dat ze zelf ook werkt... als ik een vriendin had die niet werkte en dit soort dingen zou doen, dat zou echt niet goed voor onze relatie zijn :X

Zelfs met hardware duurt het weken/maanden/ ja zelfs jaren voordat ik nieuwe hardware aanschaf.

Door Tweakers user Ed_L, zondag 29 maart 2009 22:43

Werken? Een heel klein beetje. We hebben ooit afgesproken dat zij thuis blijft zolang de kinderen nog in de luiers zitten, dus dat betekent dat ik werk voor ons beiden. Zolang het geen buitensporige taferelen bezorgt, gaat ieder gewoon zijn gang op onze gezamenlijke rekening. Het is maar geld, tenslotte...

Door Tweakers user artificial_sun, dinsdag 28 april 2009 15:23

Mooi verhaal,
toen ik gister m'n vriendin vertelde dat ik iets meer als mn budget van §800 uitgegeven heb (§9xx ik wil het niet eens weten, het is maar geld) begon ze ook te sputteren hoeveel make-up ze daar wel niet voor kon kopen en dat ik mn auto nog moest opknappen enz enz. Maar toen ik vertelde dat die bokke laptop van dr zusje ook §880 had gekocht en mijn pc toch zeker 5x zo snel is was ze weer bedaard. :*)

Door Tweakers user plankton123, zondag 31 mei 2009 00:26

Het is maar geld, tenslotte...
Pcies, moet je niet teveel waarde aan hechten zolang alles goed gaat.

Reageren is niet meer mogelijk